Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Met het SAMEN VIEREN van VRIJHEID wil het koor “To You” het besef van vrijheid en vrede vergroten. In april 2022 is het 77 jaar geleden dat middels operatie “Cleanser” (het plan van de geallieerden om de Duitsers te verdrijven van de Noord-Veluwe) de dorpen Vaassen, Emst, Oene en Epe werden bevrijd door Canadese troepen. In april 2020 had deze bijzondere gebeurtenis, ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, groots gevierd en beleefd zullen worden met onder andere dit unieke concert waarbij muziek, beeld en verhalen samengebracht worden! Maar door het corona virus (COVID-19) en de overheidsmaatregelen die heeft dit concert in zowel 2020 als 2021 helaas niet plaats kunnen vinden. Daarom zal in 2022 de bevrijding alsnog groots gevierd worden! Het bevrijdingsconcert “Melodie van Vrijheid”, waarin 77 jaar vrijheid wordt herdacht, zal nu plaatsvinden op zaterdag 23 april 2022 om 19.30 uur in de Grote Kerk te Epe.

Het concert wordt uitgevoerd door het vierstemmig gemengd koor “To You” met René Nijhof als solist. In dit concert staat behalve herdenken ook het beleven en beseffen van wat vrijheid betekent centraal. Het geheel staat onder leiding van dirigent Henk van der Maten en wordt begeleid door professionele musici: Arjan Post (Trompet / Bugel), Edith Post (Trompet / Bugel), Harrie Stijf (Piano), Willem Veldkamp (Synthesizer), Hendrie Westra (Percussie en slagwerk). Muziek is emotie en verbindt!

In samenwerking met de stichting “Broken Wings ’40-‘45” krijgt het concert een multimediale dimensie doordat de muziek gecombineerd zal worden met passende foto’s en filmbeelden. De kern van het muzikale deel wordt gevormd door de cantate “Of Faith and Freedom” van de bekende Amerikaanse componist Joseph M. Martin, aangevuld met diverse liederen rondom de thema’s hoop, liefde, vrede en vrijheid. De liederen worden afgewisseld met korte persoonlijke verhalen over oorlog en bevrijding.

Entreeprijs

Entreeprijs: vanaf €0,-

Op de kaart

Bezoekersinformatie

  • Geschikt voor kinderen
  • Toegankelijk voor minder validen
  • Herdenken & Vieren
  • vanaf €0,-
  • De bevrijding Democratie, vrede en vrijheid
  • Veluwe