Anneliek Peters (23 jaar)

Anneliek heeft haar Bachelor of Arts @ ZUYD University of Applied Sciences in Maastricht behaald en is nu actief als freelancer in de wereld van interdisciplinaire artistieke projecten.

 “Schrik niet, maar tot een paar jaar terug was ze niet geïnteresseerd in geschiedenis, erfgoed en die hele Tweede Wereldoorlog”.

Voor haar afstudeerproject Before We Forget is ze voor het eerst in dat wereldje gedoken en heeft ze allerlei fantastische mensen mogen ontmoeten. Ze heeft met de meest prachtige bronnen gewerkt en heeft ze vooral mogen ervaren hoe mooi de wereld van het erfgoed kan zijn.

Tijdens haar onderzoek voor Before We Forget is Anneliek zich gaan realiseren hoe belangrijk het is dat jongeren en jongvolwassenen met erfgoed aan de slag gaan, maar ook hoe lastig dat is in een wereld die bestaat uit grijze mensen en stoffige boeken. Ze vindt het dan ook heel belangrijk om initiatieven te ondersteunen die het erfgoed toegankelijk maken voor jongeren en andere geïnteresseerden. Als ze daar zelf een rol in kan spelen, doet ze dat natuurlijk met veel plezier.

Verbonden aan Gelderland Herdenkt: inzetten eigen kunstinstallatie tijdens Into Academy, de Internationale Netwerkconferentie en bij de Vrijheids express bus.

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: