Educatie Gelderland Herdenkt

Kinderen en jongeren van nu maken de samenleving van de toekomst. Herdenken begint met terugkijken, maar nadrukkelijk richten we de blik ook op vraagstukken rondom vrede, vrijheid en burgerschap. We kijken over grenzen en leggen nadrukkelijk de verbinding tussen verleden, heden en toekomst.

Educatie programma’s

Meedoen aan een jongerenmanifestatie in Nijmegen? Het verhaal van de Slag om Arnhem beleven? Indrukwekkende WO2-plekken in je eigen omgeving ontdekken? Of een van de vele bijzondere activiteiten in jouw regio bezoeken? Gelderland Herdenkt bundelt regionale en landelijke educatieve initiatieven voor alle schooltypen. Bekijk nu het aanbod van de educatieve programma’s.

Van september 2019 tot en met mei 2020 staan we stil bij gebeurtenissen in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog, dan exact 75 jaar geleden. We vieren dat we driekwart eeuw in vrijheid leven en beseffen dat dit kwetsbare bezit geen vanzelfsprekendheid is. Het provinciale programma Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid bevat tal van educatieve activiteiten om ook kinderen en jongeren hier actief te betrekken. Erfgoed Gelderland coördineert het educatieve programma.

Het provinciale programma Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid bevat tal van educatieve activiteiten om ook kinderen en jongeren hier actief te betrekken.

Meedoen?
Meld je aan voor de maandelijkse educatie nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Heb je vragen of wil je meer informatie over activiteiten in jouw regio? Neem dan gerust contact op met coördinator Debbie den Besten. Bekijk alle educatieve programma’s van Gelderland Herdenkt.

 

 

 

Activiteiten voor alle schooltypen

Doe mee aan een speciale jongerenmanifestatie in Nijmegen, beleef het verhaal van de Slag om Arnhem, ontdek de plekken met een WO2-verhaal in je eigen omgeving of bezoek een van de vele bijzondere activiteiten in je eigen regio. We helpen je ook graag bij het organiseren van een eigen evenement. Gelderland Herdenkt bundelt regionale en landelijke educatieve initiatieven voor alle schooltypen.

Centrale begrippen

Vier begrippen staan centraal. We herdenken wat er 75 jaar geleden in de eigen leefomgeving van de jongeren gebeurde. Het verhaal van de oorlog komt daarmee dicht(er)bij. We beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. We beleven en vieren dat we driekwart eeuw vrij zijn, samen leven en samen bouwen aan de wereld van de toekomst.

Meedoen?

Wil je meer informatie over activiteiten in jouw regio? Meld je dan aan voor de maandelijkse educatie nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Het educatieprogramma wordt gecoördineerd door Erfgoed Gelderland. Neem voor vragen gerust contact op met coördinator Debbie den Besten.

 

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: