Bas van den Heuvel (22 jaar)

Jongeren bewustmaken wat vrijheid is en wat het met je doet als je het niet meer hebt.

Bas heeft de opleiding tot verzorgende gevolgd en is ambassadeur van de Anne Frank Stichting. Bas is werkzaam als gediplomeerd verzorgende.

Hij is altijd al geïnteresseerd geweest in WOII en tijdens zijn ambassadeurschap wil hij zich inzetten voor educatieprojecten omdat hij het belangrijk vindt dat kinderen weten wat de geschiedenis van Nederland is. De kinderen van nu behoren tot één van de laatste generaties die oog in oog staan met mensen die de oorlog daadwerkelijk hebben meegemaakt.

Bas wil kinderen bewust maken wat vrijheid is en wat het betekent als je dit niet meer hebt, door het anti Jewish legislation spel te spelen. Bijvoorbeeld alles wat ze nu in het dagelijks leven doen (gamen, fietsen, naar school, buiten spelen, zwemmen, etc) op een bord te schrijven. Vervolgens deelt hij anti-Joodse maatregelen uit en streept hij één voor één door wat ze dus niet meer kunnen doen als die tijd hedendaags zou zijn.

Verbonden aan Gelderland Herdenkt: Assisteren bij Free future College, netwerk inzetten om belangstellenden naar WO2 Café’s te krijgen in regio Wijchen. Spel spelen tijdens Vrijheids Express.

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: