Haidar Habash vluchtte vier jaar geleden uit Aleppo. Hij was toen 16 jaar. Via Turkije en Griekenland kwam hij uiteindelijk in Nederland terecht. Hij is hier veilig, maar de oorlog achtervolgt hem in zijn hoofd. Vooral `s nachts heeft hij er last van en dan biedt de klarinet troost.

Haidar studeert nu op de HAN civiele techniek en is verbonden aan de voorstelling ‘KRAS | kerf’ (Theaterfabriek Gekkoo)

‘KRAS | kerf’ vertelt het aangrijpende, waargebeurde verhaal van Haidar, die op 16-jarige leeftijd met zijn familie noodgedwongen moet vluchten uit de Syrische stad Aleppo uit angst voor de aanstormende oorlog in zijn land. In de paniek van de neerdalende bommen raken hij en zijn familie hun thuis kwijt. Haidar en zijn familie besluiten af te reizen naar Afrin. Daar wonen zijn opa en oma. Na verloop van tijd wordt ook daar de situatie onhoudbaar. Ze vluchten verder en het gezin valt uit elkaar. Uiteindelijk vinden ze elkaar terug in Nederland, maar dit heeft nog flink wat voeten in de aarde.

‘KRAS | kerf’ is een intieme voorstelling waarin echtheid en puurheid centraal staan. We brengen dit verhaal dicht op het publiek. Van jong tot oud. Op scholen, in theaters en buurtcentra. Met een nagesprek en een lesbrief.

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: