Wouter Hinrichs (22 jaar)

Wouter Hinrichs is archeoloog. Hij is lid en houdt zich bezig met cultuur bij de Unesco-jongerencommissie.

Zijn doel in de Unesco-jongerencommissie is om jongeren ervan bewust te maken dat ze zelf deel kunnen uitmaken van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cultureel erfgoed en milieu. Dat ze ervaren dat ze er zelf onderdeel van zijn en gehoord worden. Wouter geeft invulling aan zijn doel als organisatie- & denktank lid bij de ‘Past: Forward Conference 2019’ voor young professionals in de Europese erfgoedsector met het thema ‘Herdenken van oorlogsgeweld’. Deze conferentie vond plaats in Eindhoven en Waalre in september 2019.

Opzetten van Young Professional Panel Gelderland
Momenteel houdt Wouter zich onder andere bezig met het opstarten van een panel/denktank voor young professionals die betrokken zijn bij de Gelderse erfgoedsector.

Tijdens Gelderland Herdenkt wil Wouter zich inzetten om de verhalen en lessen vanuit het verleden niet verloren te laten gaan. Hij wil graag door de provincie reizen om op interactieve en creatieve wijze verslag te doen van wat er gebeurt op indrukwekkende plekken tijdens de verschillende fantastische evenementen als razende reporter. Door het zichtbaarder maken van het verleden en het ondersteunen van de jongerenambassadeurs in hun belangrijke werk, wil hij namens zijn generatie een steentje bijdragen!

Social media

  • Instagram: @KoenraadKulture
  • Twitter: @Koenraadkulture
  • Facebook: Koenraad Kulture

 

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: