Het Rijk van Nijmegen staat bekend om haar prachtige omgeving met heuvels en bossen. De oudste stad van Nederland behoort echter ook tot een van de zwaarst getroffen steden van Nederland. Ruim 2200 Nijmegenaren overleefden de Tweede Wereldoorlog niet. Geen wonder dus dat de geschiedenis rondom WOII in deze streek nog erg leeft.

Met dit arrangement maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa in Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Bij zonsondergang breng je met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Je wandelt onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens de operatie Market Garden. Je overnacht in het 4-sterren Parkhotel Val Monte. Dit hotel beschikt o.a. over een zwembad, een massage- en beautysalon en biedt prachtig uitzicht over de lager gelegen polders Ooij en Duffelt.

Inhoud arrangement

Dag 1: De tour start met een wandeltocht onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens de Operatie Market Garden. Na het opfrissen in het hotel staat er een heerlijk 3-gangenmenu voor je klaar. Bij zonsondergang breng je met de Sunset March een eerbetoon aan de geallieerde militairen die gevochten hebben voor de vrijheid van Nederland. Op 20 september 1944 zijn Amerikaanse militairen tijdens ‘Operation Market Garden’ de Waal overgestoken. Hierbij zijn 48 geallieerde militairen omgekomen. Inmiddels ligt er een brug op deze plek met 48 paar lichtmasten die met zonsondergang één voor één aangaan in het tempo van een trage mars. Je loopt samen met een veteraan de Sunset March, waarbij je het tempo volgt waarin de lichten aangaan.

Dag 2: Na een overnachting en een heerlijk ontbijt in het hotel bezoek je Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Hier maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa.

Dag 3: Na een overnachting en een heerlijk ontbijt in het hotel begin je aan de Stadswandeling Bevrijding Nijmegen. De tour start met een wandeltocht onder leiding van een gids langs de plaatsen waar hevige gevechten hebben plaatsgevonden in september 1944 tijdens de ‘operatie Market Garden’. Bij terugkomst in het hotel kun je plaatsnemen in het sfeervolle à la carte restaurant of een hapje en drankje doen op het gezellige terras.

Bijzonderheden

  • In overleg met de receptie is de dagindeling te wijzigen.
  • Het arrangement is geldig van juni 2019 tot en met mei 2020 met uitzondering van de maand augustus 2019 in verband met de sluiting van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Prijzen 

€ 79 per persoon in een 2-persoonskamer

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: