Wie de Achterhoek bezoekt, voelt het meteen: hier is geschiedenis geschreven. Hier zijn verhalen ontstaan. En wie van verhalen houdt, doet er goed aan Dinxperlo en Aalten te bezoeken. Mede door de ligging vlakbij de Duitse grens, hebben deze plaatsen in de gemeente Aalten namelijk een nét even ander verhaal te vertellen.

Bijzonder zijn de verhalen over het onderduiken. In de oorlogsjaren behoorde 20% van de Aaltense bevolking tot onderduikers. Met dit arrangement wordt u aan de hand van twee fietsroutes langs diverse onderduiklocaties geleid die ieder een eigen persoonlijk verhaal vertellen.

Vanaf uw accommodatie naar keuze fietst u de Onderduikroute(s). De route(s) leiden u door het prachtige coulisselandschap. Onderweg komt u langs originele onderduikplekken en monumenten die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. U maakt een stop bij het Nationaal Onderduikmuseum. Hier leert u meer over de belangrijke rol die Aalten tijdens het verzet heeft gespeeld. Na uw bezoek vertrekt u richting Theetuin Rensink voor een overheerlijke Achterhoekse maaltijd. Aansluitend vervolgt u uw route naar het grensdorp Dinxperlo waar u het Grenslandmuseum bezoekt. Hier komt u alles te weten over het leven aan de grens en het roerige smokkelverleden van deze met Duitsland vergroeide plaats. Na uw bezoek volgt u de route weer richting uw accommodatie.

Inhoud arrangement

Het arrangement bevat per persoon:

  1. 2 tot 5 overnachtingen bij Vakantiehuis Koetshuus in de Heurne, B&B Dicky Dick of Minicamping de Nieuwe Welpshof in Aalten
  2. Brochure met 2 Onderduikroutes
  3. Entree Nationaal Onderduikmuseum in Aalten
  4. Entree Grenslandmuseum in Dinxperlo
  5. Achterhoekse lunch met verse streekproducten bij Theetuin Rensink
  6. Een goed gevuld informatie­ pakket over de regio

Bijzonderheden

De brochure bevat twee onderduikroutes die ook goed met de auto te rijden zijn!

Prijs

Boek nu vanaf €38,50

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: