De 5e Canadese Tank Divisie sloeg kamp op in Nationaal Park De Hoge Veluwe. In de nacht van 16 op 17 april drong een Duitse infanterie-eenheid van 800 man door tot in het dorp. Een hevig gevecht ontbrandde in Otterloo. De eenheid Churchill-tanks en op voertuig gemonteerde vlammenwerpers zorgden voor grote verliezen onder de Duitse soldaten. De slag om Otterlo is bekend geworden als de laatste grote slag in Nederland tijdens de 2e Wereldoorlog.

De Waldhoorn heeft de 2e wereldoorlog niet geheel schadevrij doorstaan. “15 april 1945 rond 16.00 uur installeren de Duitsers een groot kanon naast het café op de plek waar zich nu de slijterij bevindt. Tegen 18.00 uur die avond lost het kanon het eerste schot af, deze wordt direct beantwoord door een schot van een Canadese tank. Een voltreffer door het dak van het café! Daarna wordt het nogmaals geraakt, ditmaal door het achterhuis waar de koeien op het deel staan. Deze blijven wonder boven wonder vrijwel ongedeerd.” De soldatenlunch in een nieuw modern jasje is inclusief bij deze wandeling.

Rats, Kuch en Bonen was het dagelijkse soldatenmenu. Rats heeft betrekking op stamppot van een paar dagen oud, Kuch is munitiebrood en Bonen waren de dagelijkse toevoeging aan het menu.

Inhoud arrangement

  • Koffie met appelgebak
  • Wandelroute
  • Rats, Kuch & Bonen lunch

Prijs

€19,90 per persoon

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: