Tijdens de Corona-crisis schrijven de ambassadeurs van Gelderland Herdenkt uit persoonlijk oogpunt over hoe zij deze vreemde tijd meemaken. Dit doen zij door een digitaal dagboek bij te houden op de website van Gelderland Herdenkt. Hier lees je het dagboek van Anneliek met haar verhalen, ervaringen en perspectieven.

Anneliek deelt graag tijdens deze periode een herinnering van eerder dit jaar. Zo was zij eind februari aanwezig bij een serie interviews van de Stichting Driel-polen. In het Parochiegebouw van de Kerk aan het Polenplein werden ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog in Driel geïnterviewd over onder andere de luchtlanding van de Polen en de evacuaties naar aanleiding van Operation Market Garden. De drie geïnterviewden hebben alle drie dagen door Nederland gelopen om op een veilige, bevrijdde plek te komen.

Anneliek tekent graag terwijl ze aantekeningen maakt. Zo tekende ze de volgende geïnterviewden:

 

Een behind the scenes foto van de interviews 

Bekijk hier de website van de Stichting Driel-Polen

 

Geschreven door:

Anneliek Peters

Ambassadeur van de Vrijheid – Gelderland Herdenkt

De digitale dagboeken van de ambassadeurs van Gelderland Herdenkt bevatten persoonlijke perspectieven en/of  meningen. De ambassadeurs zijn persoonlijk verantwoordelijk voor de meningen en standpunten die zij delen en maken in hun teksten.

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: