De Ossenstal is gelegen op een prachtig stukje Veluwe in het natuurgebied ’t Eperholt. Dit gebied is rijk aan
cultuur, natuur en historie.
Al voor de Eerste Wereldoorlog was op deze locatie een ossenstal. Hierin werden ’s nachts de ossen gestald, die overdag bij de ontginning van het bosgebied de ploegen en wagens moesten voorttrekken. Voor toeristen ontstond hier de mogelijkheid om even uit te rusten en iets te eten en drinken in Theeschenkerij De Ossenstal.
Het huidige Restaurant De Ossenstal is in 2005 gebouwd volgens een groen concept en is op meerdere manieren afgestemd op de natuurlijkheid en bijzonderheid van de Veluwe. Het is gebouwd met natuurlijke, duurzame en (zo mogelijk) streekeigen bouwmaterialen. Het is een energiezuinig gebouw, dat is geïsoleerd met schapenwol. Door toepassing van een gesloten warmte/koude-onttrekkingsysteem is geen aanvoer van gas of een andere brandstof nodig voor de verwarming van het gebouw. Het sedumdak laat het gebouw mooi opgaan in zijn omgeving.
De bossen, heidevelden en vennen in ’t Eperholt herbergen vele bijzondere planten- en diersoorten en is het dé bestemming voor dier- en natuurliefhebbers. Restaurant De Ossenstal is de perfecte uitvalbasis om de Veluwe te verkennen om er daarna heerlijk te lunchen of dineren.