Op 16 januari 2020 kwamen onze ambassadeurs voor het eerst bijeen in het provinciehuis van Gelderland. Tijdens een middagprogramma leerden ze elkaar en het team van Gelderland Herdenkt kennen. De komende maanden zetten de jonge ambassadeurs zich met passie in voor de vrijheid bij verschillende activiteiten en evenementen tijdens Gelderland Herdenkt!

De middag werd afgetrapt met een rondleiding van Arina Rengelink door het Huis der Provincie in Arnhem. Het monumentale pand is in 1954 geopend door Koningin Juliana en is een vervanger van het oude provinciehuis. Dat gebouw was in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd geraakt en moest afgebroken worden. De ambassadeurs bezochten onder meer de Noord- en Zuidgalerij en de statenzaal.

Vervolgens was het tijd om te filmen! Al onze ambassadeurs gingen voor de camera staan en namen hun vrijheidsboodschappen op. Dit gebeurde onder leiding van Arina, Amy van Son en Joey van Dijk.

Het middagprogramma eindigde met een gezamenlijke werksessie. Tijdens deze werksessie wisselden de ambassadeurs onder meer ideeën uit over de verschillende activiteiten die tijdens Gelderland Herdenkt gaan plaatsvinden en selecteerden zij projecten waaraan zij willen deelnemen. Bij de Stadskeuken voor Arnhemmers werd de dag afgesloten met een gezellig diner!

Ambassadeurs tij

 

 

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: