Het eeuwige Vrijheidsvuur brandt in Wageningen, Stad der Bevrijding . Het Vrijheidsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Ieder jaar op 4 mei om 24.00 uur wordt het vuur doorgegeven om zo ook in de rest van Nederland op 5 mei het Vrijheidsvuur te kunnen ontsteken.

In 2020 staan we stil bij 75 jaar vrijheid; Gelderland Herdenkt. We markeren dit moment door als Gelderlanders samen met heel Nederland het vuur te ontsteken. Vandaag de dag is alles anders; we leven in een tijd waarin we voelen wat beperking van vrijheid is. We hebben een onzichtbare vijand. Dit is niet te vergelijken met oorlogstijd maar het besef is er.

Op 4 mei vanaf 20.30 uur ontsteken we daarom thuis ons eigen Vrijheidsvuur; met een vlam, kaars, licht of digitaal. Daarna geven het vuur digitaal door aan onze vrienden en familie. Het vuur dat we zelf hebben ontstoken zetten we thuis achter het raam of in de tuin. Samen zetten we Nederland in het licht, denken aan de prijs die betaald is voor onze vrijheid én aan wat wij zelf kunnen doen om die vrijheid te bewaken.

Kijk voor meer informatie op vrijheidsvuur.nl.

Bestellen van het gratis Gelderland Herdenkt kaarsje is niet meer mogelijk.

 

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: