Jelle van de Graaf (25 jaar)

Jelle is coördinator van de stichting WO2GLD. Deze stichting zet zich in voor het bevorderen van de samenhang en de samenwerking tussen partijen die zich richten op het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Met name dit jaar van 75 jaar Vrijheid is er in het kader van Gelderland Herdenkt ontzettend veel te doen.

“Betrek verschillende generaties en nationaliteiten bij het herdenken en herinneren van de Tweede Wereldoorlog.”

”Dat was één van de uitgangspunten tijdens het seminar ‘Gedenken en Herdenken van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Verleden, heden en toekomst’. Op 28 november 2019 mocht ik op uitnodiging van Stichting Terug naar Westerbork een bijdrage leveren aan dit seminar. Op de Nederlandse ambassade in Berlijn gaven verschillende sprekers een bijdrage over dit thema. De aanleiding hiervoor is een fietstocht die wordt georganiseerd van Auschwitz naar Westerbork.

Fietsen geeft een ultiem gevoel van vrijheid en sport is naar mijn mening een uitstekende manier om jongeren te betrekken bij WOII. Daarom steun ik dit initiatief van Stichting Terug naar Westerbork van harte. Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan en de verhalen uit de oorlog te blijven vertellen. Door middel van allerlei nieuwe methodes kunnen we bovendien de nieuwe generaties bereiken. Meer hierover is te lezen in de column die ik heb voorgedragen in Berlijn.”

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: