Ruben Kruijs (22 jaar)

”Geschiedenis levend houden en op leuke manier overbrengen aan de jeugd.”

Ruben volgt aan de Radboud Universiteit Nijmegen de Master Geschiedenis & Actualiteit en heeft zijn BA Liberal Arts and Sciences, Major in Geschiedenis en Filosofie. Hij vindt het belangrijk om stil te staan bij de vrijheid en dat het goed is om de jeugd hier op een leuke manier bij te betrekken. Ook vindt hij het belangrijk om de geschiedenis levend te houden en ervoor te zorgen dat mensen zich er bewust van blijven. Soms vraagt hij zichzelf tijdens zijn studie af hoe bepaalde onderwerpen op een leuke manier overgebracht kunnen worden aan de jeugd.

Ruben heeft altijd al interesse  gehad in onderwijs en wil graag aan de slag gaan met kinderen en jongeren. Zo heeft hij bij Psychologie vakken gevolgd over ontwikkeling, leren en lesgeven. Ook heeft hij vele Filosofievakken gevolgd en heeft hij belangrijke vragen als “Hoe vrij ben jij eigenlijk?” altijd al leuk gevonden.

Ruben is nu met zijn masterscriptie bezig, over de ontwikkeling van Duitsland als academisch onderwerp en wetenschappelijke relatie op de Nederlandse universiteiten na de Tweede Wereldoorlog tussen 1945-1961. Hierbij kijkt hij naar de rol van de Universiteit in het creëren van het Duitslandbeeld toentertijd en de invloed van het algemene Duitslandbeeld op de Nederlandse universiteiten. 

Verbonden aan het project Gelderland Herdenkt: Internationale Conferentie WO2 en burgerschap

Social Media:

Facebook: https://www.facebook.com/rkruijs
Instagram: https://www.instagram.com/rubenkruijs/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/rubenkruijs/

 

 

 

 

 

 

 

 

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: