Milan Knol: “Vrijheid is geen vanzelfsprekendheid”

“Zou je in het verzet gaan, zou je vluchten of wat zou je doen?”, vraagt Milan Knol zich af in zijn vlog. Stel je voor dat je zelf in Gelderland woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je woonplaats ligt onder vuur en Duitse soldaten zetten het land onder water. “Wat had jij gedaan?”, wil Milan graag weten.

Bekijk de vlog van Milan Knol

Ga net als Milan op zoek naar de sporen van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Leer in een van de musea meer over de WOII geschiedenis, vier de vrijheid bij een van de vele events en sta stil bij de bevrijding van Nederland. Daar vind je vast een antwoord op zijn vraag!

Bevrijdingsfestival Wageningen

In Wageningen feesten duizenden mensen elk jaar om de vrijheid te vieren. Tijdens Bevrijdingsfestival Gelderland 2019 waren shows van artiesten als Ilse DeLange, Navarone, Rondé, BIZZEY, DeWolff en Famke Louise. Houd de website bevrijdingsfestivalgelderland.nl in de gaten voor de line-up van 2020!

Beleef het Bevrijdingsevenement

Net als Milan Knol je verdiepen in de geschiedenis van 1944/1945 in Gelderland? Hieronder vind je meer info over de onderwerpen die naar voren komen in zijn vlog.

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: