Milan Knol: “Vrijheid is niet vanzelfsprekend…”

“Zou je in het verzet gaan, zou je vluchten of wat zou je doen?”, vraagt Milan Knol zich af in zijn vlog. Stel je voor dat je zelf in Gelderland woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je woonplaats ligt onder vuur en Duitse soldaten zetten het land onder water. “Wat had jij gedaan?”, wil Milan graag weten.

Ga net als Milan op zoek naar de sporen van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Leer in een van de musea meer over de WOII geschiedenis, vier de vrijheid bij een van de vele events en sta stil bij de bevrijding van Nederland. Daar vind je vast een antwoord op zijn vraag!

Bevrijdingsfestival Wageningen

In Wageningen feesten duizenden mensen elk jaar om de vrijheid te vieren. Tijdens Bevrijdingsfestival Gelderland 2019 waren shows van artiesten als Ilse DeLange, Navarone, Rondé, BIZZEY, DeWolff en Famke Louise. Houd de website bevrijdingsfestivalgelderland.nl in de gaten voor de line-up van 2020!

Beleef het Bevrijdingsevenement

Net als Milan Knol je verdiepen in de geschiedenis van 1944/1945 in Gelderland? Hieronder vind je meer info over de onderwerpen die naar voren komen in zijn vlog.

Vrijheid is een voorrecht!

De vrijheid om te zijn wie je bent, om te doen, laten en zeggen wat je wilt. Het lijkt in ons land de normaalste zaak van de wereld. Maar vrijheid is kwetsbaar en zeker niet vanzelfsprekend. De Tweede Wereldoorlog is een blijvende herinnering aan wat het betekent om niet vrij te zijn en om onderdrukt en buitengesloten te worden. De steden en dorpen waar wij nu wonen lagen in puin, duizenden mensen sloegen op de vlucht, velen kwamen om het leven. In 2019 en 2020 staan we hier samen bij stil en vieren we dat we al 75 jaar in een vrij land wonen.

Jouw Gelderland Herdenkt gids altijd op zak

  • In één app alle actuele activiteiten beschikbaar
  • Meerdere belevingsroutes met verhalen langs indrukwekkende historische locaties
  • Een overzicht van restaurants, hotels en campings direct bij jou in de buurt

Download nu de gratis app via Google Play of de App Store: